Stoke City in spektakelstuk langs Everton

admin • 19:17, 28-12-2015 / Laatste Update: 09:51, 07-01-2024

Stoke City heeft de verrassende overwinning op Manchester United maandag een vervolg gegeven. De ploeg van manager Mark Hughes won op spectaculaire wijze met 4-3 bij Everton. Marko Arnautovic besliste de wedstrijd in blessuretijd uit een strafschop.

Stoke City, met Erik Pieters en Ibrahim Afellay de hele wedstrijd in de ploeg en Marco van Ginkel als invaller, nam in de eerste helft tot twee keer toe de leiding via treffers van Xherdan Shaqiri. Romelu Lukaku bracht Everton echter steeds weer langszij. De Belgische spits voerde zijn totaal dit seizoen op naar vijftien doelpunten, evenveel als topschutter Jamie Vardy van Leicester City.

Gerard Deulofeu zette de thuisclub twintig minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong, maar Joselu trok de stand weer gelijk. In de extra tijd bezorgde Arnautovic (ex-Twente) de 'Potters' de volle buit.