Streep Fernandinho 1 van 7(!) heerlijke City-goals (video)

ProShots

admin • 19:51, 14-10-2017 / Laatste Update: 16:58, 08-01-2024

Wat een fantastisch team heeft Pep Guardiola toch bij Manchester City. Ook zaterdagmiddag speelde de lichtblauwe brigade met de tegenstander, dit keer het Stoke City van Erik Pieters en invallers Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi. De titelkandidaat nummer 1 knalde ze vanuit alle hoeken binnen en stopte pas na 6 goals: 7-2.

De 1-0 liet maar 17 minuten op zich wachten. Kyle Walker legde voor op Gabriel Jesus, die de keeper hulpeloos achter liet na zijn knal. Bij de 2e leken de City-vedettes wel te zaalvoetballen. Leroy Sané gaf de laatste voorzet richting Raheem Sterling, die afrondde.

De 3e goal viel al na 27 minuten en maar 10 minuten na de 1e. Deze keer gaf Sterling voor, David Silva rondde vanaf de rand van de zestien meter beheerst af: 3-0. Mame Diouf deed voor rust nog iets terug door de bal hard in het dak van het doel te rammen.

Schiettent na rust

Na de Engelse thee werd het nog leuker in Manchester. 2 minuten na rust maakte Kyle Walker eerst een eigen doelpunt, nadat hij een schot van richting veranderde. De 4-2 was een pareltje. De maestro Kevin de Bruyne zette voor vanaf rechts, Gabriel Jesus maakte hem.

Stoke gebroken

Van Stoke was inmiddels helemaal niets meer over. 5 minuten na de goal van Jesus scoorde Fernandinho na een uur spelen de volgende goal en was het 5-2:

2 minuten na de knaller van Fernandinho was het al 6-2 via een screamer van Leroy Sané, die zo ook zijn goaltje mee pikte. Een wat hard gespeelde assist van Sterling zorgde via Bernardo Silva voor de laatste goal: 7-2.

Sergio Agüero speelde trouwens de hele wedstrijd niet. Wellicht is hij dinsdag fit genoeg voor de kraker tegen Napoli in de Champions League.