Strijd om lijfsbehoud Premier League nóg spannender: Burnley pakt punt bij Aston Villa

Pim Huberts • 01:59, 20-05-2022 / Laatste Update: 23:21, 11-12-2023

Burnley heeft op donderdagavond goede zaken gedaan om bij nummer 14 Aston Villa een puntje te pakken. De ploeg van Wout Weghorst (die in 71e minuut inviel) komt daardoor met nog 1 wedstrijd te gaan nét boven de degradatiestreep te staan. De strijd tegen degradatie met Leeds United is on.

3-punter

Toch hadden 'The Clarets' (bijnaam Burnley) op meer gehoopt op Villa Park in Birmingham. Ashley Barnes schoot de ploeg in nood in de 1e helft op voorsprong en had dus op een 3-punter gehoopt. Daar dacht de Argentijn Emiliano Buendia anders over: hij schoot Aston Villa naar 1-1.

20. Norwich 22 Gedegradeerd

Leeds United speelt aankomende zondag tegen nummer 11 Brentford, terwijl Burnley het opneemt tegen nummer 12 Newcastle United. Realistisch gezien heeft Leeds United een overwinning nodig voor kans op lijfsbehoud.