Stuivenbergs Genk redt het niet tegen Celta de Vigo

admin • 00:58, 21-04-2017 / Laatste Update: 22:52, 12-12-2023

Racing Genk heeft het niet voor elkaar gekregen de 3-2 achterstand tegen Celta de Vigo om te buigen. In de return van de kwartfinale in de Europa League werd donderdagvond op eigen veld gelijk gespeeld tegen de Spanjaarden: 1-1.

De ploeg van de Nederlandse coach Albert Stuivenberg speelde onder andere met oud-Feyenoorder Thomas Buffel in de gelederen. In de 72e minuut kwam een andere oud-Feyenoorder binnen de lijnen. Nederlander Jean-Paul Boëtius kon echter niet voorkomen dat Genk over 2 wedstrijden aan het kortste eind trok.

Twee goals in 4 minuten

Na ruim een uur spelen opende Pione Sisto namens de bezoekers de 0-1. 4 minuten daarna deed Leandro Trossard al wat terug voor Genk. Daarna hoefde de Belgische ploeg nog maar 1 keer te scoren om door te gaan, maar daar bleef het bij.

Verlengingen

Celta de Vigo was daardoor de eerste club die zich heeft geplaatst voor de halve finales van de Europa League, want in alle andere 3 wedstrijden werd er een verlenging gespeeld. In de wedstrijden tussen Manchester United en Anderlecht, Besiktas en Olympique Lyon en natuurlijk Schalke tegen Ajax moest toen nog een half uur worden gespeeld.