Stunt! Celta knikkert Real Madrid uit Copa del Rey

admin • 00:04, 26-01-2017 / Laatste Update: 22:50, 07-01-2024

Real Madrid is woensdagavond verrassend uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi. Het team van trainer Zinedine Zidane speelde met 2-2 gelijk tegen Celta de Vigo en aangezien Celta het eerste duel ook al wist te winnen (1-2), kunnen Ronaldo en co zich gaan richten op de competitie en de Champions League.

En dat had Real toch echt aan zichzelf te danken. De Spaanse topclub kreeg genoeg kansen waarvan er eentje bovenuit sprong. Ronaldo had in de 26ste minuut dé mogelijkheid om zijn club op voorsprong te zetten, maar in de kluts raakte hij slechts de paal.

Het zit Ronaldo nog niet echt mee tegen Celta... #klutskoning #celrma pic.twitter.com/zptrTXb9h7

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 25 januari 2017

Vlak voor rust kreeg 'de Koninklijke' een flinke tik te verwerken. Het was Danilo die met een eigen doelpunt  de thuisclub liet juichen. De Braziliaan knikte onbewust de bal in het eigen doel.

Free kick

Na de pauze ging Real vol op de aanval om toch nog een goed resultaat neer te zetten en het lukte Ronaldo nu wel om te scoren. In de 62ste minuut gaf hij zijn ploeg nog een sprankje hoop op de halve finale. Een vrije trap werd heerlijk binnen geschoten door de Portugees.

Real was daarna helemaal gebrand om te winnen en ging vol op de aanval. Er ontstonden ruimtes waar Celta af en toe goed gebruik van maakte, maar tot goals kwam het niet.

Stunt

Celta lukte dat wonder boven wonder wel. Goudhaantje Daniel Wass zorgde voor een gigantische stunt. De verdediger verzilverde zijn kans en zorgde voor feest in Vigo.

Daniel Wass doet het! Celta de Vigo naar de halve finale, Real Madrid uitgeschakeld! Of er moet nog iets heel geks gebeuren.. #celrma pic.twitter.com/h8crDp90pG

Spanning

Toch bracht Real de spanning terug. In blessuretijd was het Lucas Vazquez die nog scoorde. Het aanvallen was nu echt begonnen, maar het lukte 'de Koninklijke' niet meer om de winnende goal te maken.