Stuntend Alavés nu 3e in La Liga na 3e zege op rij

ProShots

Sjors Tanis • 17:13, 22-09-2018 / Laatste Update: 04:20, 08-01-2024

Deportivo Alavés blijft uitstekend presteren in de Spaanse competitie. De ploeg van coach Abelardo won met 5-1 bij Rayo Vallecano en staat voorlopig 3e in La Liga achter FC Barcelona en Real Madrid.

Alavés verloor alleen het openingsduel van het seizoen bij Barcelona (3-0). Daarna volgden een gelijkspel en inmiddels 3 overwinningen op rij.

Veel doelpunten in Madrid

In de Madrileens wijk Vallecas leidde de ploeg uit het Baskische Vitoria-Gasteiz bij rust al met 2-1 door doelpunten van Ximo Navarro en Ibai Gómez. Raúl de Tomás had tussendoor gescoord voor Rayo, dat vanaf de 36e minuut met 10 man speelde na een rode kaart voor de Senegalees Abdoulaye Ba.

Jonathan Calleri, op aangeven van oud-Feyenoorder John Guidetti, nogmaals Gómez en invaller Burgui zorgden voor de 5-1-eindstand.