Stuntend Slavia Praag schakelt Sevilla uit dankzij Nederlandse held

Reuters

Robert Hüsken • 00:44, 15-03-2019 / Laatste Update: 18:40, 07-01-2024

Slavia Praag heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Tsjechen waren tegen Sevilla dicht bij uitschakeling, maar trokken de overwinning in de verlenging alsnog over de streep: 4-3.

Na de reguliere speeltijd was het 2-2. De eerste ontmoeting in Spanje kende vorige week dezelfde eindstand. In de verlenging speelden twee Nederlanders een belangrijke rol. International Quincy Promes van Sevilla gaf in de 98ste minuut een perfecte voorzet op Franco Vázquez. De Argentijn kopte raak (2-3). Daarmee leek het duel gespeeld.

Nederlander

Slavia kwam dankzij invaller Mick van Buren aan het einde van de eerste helft van de verlenging langszij. De 26-jarige aanvaller uit Ridderkerk, die in eigen land voor Excelsior uitkwam, schoot in de verre hoek raak: 3-3. Slavia moest nog een keer scoren om uitschakeling te voorkomen, maar daar leken ze niet in te slagen.

In de 119ste en voorlaatste minuut gebeurde het alsnog. Ibrahim-Benjamin Traoré kreeg de treffer achter zijn naam.