Stuntend Rennais grist Franse beker na pingels voor PSG-neus weg

AFP

admin • 02:01, 28-04-2019 / Laatste Update: 00:08, 06-01-2024

Het duurde tot in de late uurtjes, maar uiteindelijk heeft Stade Rennais nog voor een stunt gezorgd door via penalty's de bekerfinale van Frankrijk te winnen. De ploeg van sterspeler Hatem Ben Arfa had zich daarvoor nog terug moeten vechten van een achterstand.

PSG was al vrij snel op 2-0 op voorsprong gekomen. Na een heerlijke volley van Dani Alves en een prachtige stift van Neymar leek het erop dat er een verpletterende overwinning voor Parijs aan zat te komen.

Comeback

Dat bleek niet het geval, want Rennes kwam op tijd terug. Nog voor rust werkte Kimpembe de bal in eigen doel en na 66 minuten was het Mexer die de ploeg op gelijke hoogte was.

Rood

Het enige wat er in de verlenging gebeurde, was dat de scheidsrechter Kylian Mbappe rood gaf. De jonge Franse vedette kreeg in de slotfase van de verlenging rood na een schandalige overtreding op Damian da Silva.

Pingels

Vanaf 11 meter toonden beide ploegen zich koelbloedig. De 1e 11 strafschoppen waren raak. Christopher Nkunku werd uiteindelijk de schlemiel van avond. Hij schoot de twaalfde penalty over.