Suarez snapt zijn trainer en Griezmann wel: ‘Aanpassingen kosten tijd’

9 juli 2020

REUTERS

Luis Suárez snapt dat zijn trainer Quique Setién van Barcelona blijft zoeken naar een succesvolle speelwijze met Antoine Griezmann in de gelederen. "Dat is zijn goed recht”, zei de oud-aanvaller van onder meer Ajax. "De coach zoekt naar een formule die succesvol is. Dat is begrijpelijk."


Setién maakte na de coronastop eerst weinig gebruik van Griezmann, die vorig jaar voor 120 miljoen euro werd overgenomen tegen Atlético Madrid. Hij liet de Fransman vorige week zelfs pas in de slotminuut invallen tegen zijn oude club.

Weinig indruk
Griezmann greep zondag zijn kans toen hij in het uitduel met Villarreal (1-4) de voorhoede mocht vormen met Lionel Messi en Suárez. Woensdagavond kon hij zich echter nauwelijks onderscheiden tegen Espanyol (1-0). Suárez tekende voor de enige treffer en nam het na afloop op voor Griezmann en zijn trainer.

'Aanpassingen kosten tijd'
"Antoine heeft laatst laten zien hoe goed hij kan voetballen”, zei Suárez. "Maar het is niet makkelijk om in je 1e jaar hier te spelen. Aanpassingen kosten tijd. Na de competitie wacht ook nog de Champions League. Het is logisch dat onze coach zoekt naar een opstelling die werkt.”

Real Madrid kampioen
Barcelona heeft de titelstrijd in La Liga niet meer in eigen hand. Real Madrid is kampioen als het de komende duels met Deportivo Alavés en Granada winnend afsluit.

Bekijk hier de samenvatting van Barcelona - Espanyol. De wedstrijden in La Liga zijn te volgen bij Ziggo Sport.