Suárez sowieso bij de herstart van La Liga, over Messi zijn twijfels

6 juni 2020

EPA

Luis Suárez is er gewoon bij, als FC Barcelona volgende week weer in actie komt in La Liga. Een gelukje voor de Uruguayaan, want zijn seizoen leek in januari voorbij.


Hij moest een operatie aan de rechterknie ondergaan, waardoor hij dit seizoen opgaf. Door de coronacrisis kan hij dus - 3 maanden verder - tóch weer in actie komen.

Medische staf gaf goedkeuring
De medische staf van Barcelona gaf Suárez zaterdag groen licht om weer te gaan spelen. De oud-speler van FC Groningen en Ajax trainde al weer een tijdje mee met de selectie van trainer Quique Setién. Barcelona hervat La Liga volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca.

En Messi?
Het is nog wel de vraag of Lionel Messi dan kan meedoen. De aanvoerder van Barcelona en topscorer van de Spaanse competitie (19 doelpunten) heeft een lichte bovenbeenblessure en trainde ook zaterdag apart van de groep. Barcelona werkte de oefensessie af in Camp Nou, om alvast te wennen aan de leegte in het enorme stadion. Het restant van het seizoen wordt zonder publiek gespeeld. Barça heeft aan kop van de ranglijst 2 punten voorsprong op Real Madrid.