Super Mario helpt Nice aan overwintering, ondanks heerlijke goal van Zulte

Martijn Baars • 22:08, 23-11-2017 / Laatste Update: 03:44, 08-01-2024

OGC Nice heeft zich op eigen kracht verzekerd van de volgende ronde in de Europa League. De Franse ploeg liet zich voor eigen publiek tegen Zulte Waregem niet verrassen.

Met een overwinning van 3-1 stelde de thuisclub de 2e plek in groep K, met het uitgeschakelde Vitesse, veilig. Mario Balotelli was de gevierde man. Hij scoorde 2 keer in de eerste helft. Ploeggenoot Wesley Sneijder bleef de hele wedstrijd op de bank.

Balotelli on fire

Nice, dat in België al met 5-1 had gewonnen van Zulte, wilde niets aan het toeval overlaten en ging overtuigend van start. Met name Balotelli maakte een gedreven indruk. In de 5e minuut benutte hij een strafschop nadat er een overtreding op hem was gemaakt. Na ruim een half uur rondde de Italiaanse aanvaller een vlotte aanval van de thuisploeg resoluut af, 2-0.

Waanzinnig lekkere goal

Door een waanzinnig lekkere treffer van Brian Hamalainen in de 80e minuut werd het nog even spannend in Nice. Invaller Adrien Tameze besliste het duel echter 6 minuten later: 3-1.