Superspitsen schieten Arsenal naar Engelse EL-finale, want Chelsea is door na pingels

BSR/Soccrates

admin • 01:48, 10-05-2019 / Laatste Update: 13:28, 07-01-2024

Arsenal en Chelsea konden ervoor zorgen dat de Europa League-finale net als die van de Champions League volledig Engels zou worden. In Valencia haalde Arsenal dat ticket naar de finale binnen met een 2-4 overwinning. Chelsea kwam net als in Duitsland niet verder dan een 1-1 gelijkspel en moest verlengen + penalty's nemen tegen Eintracht Frankfurt om de finaleplaats veilig te stellen.

Valencia moest thuis tegen Arsenal een 1-3 achterstand goedmaken om nog naar de finale van de Europa League te mogen. Al na 11 minuten kwamen de Spanjaarden op voorsprong na een kolkend begin. Kevin Gameiro liet Mestalla juichen. Daarna zette Valencia meteen door, al lukte het niet direct om ook de 2-0 te maken. Toen was daar uit het niets Pierre-Emerick Aubameyang die van buiten het strafschopgebied knap uithaalde en de 1-1 scoorde.

Superspitsen helpen Arsenal

In de 2e helft besliste Alexandre Lacazette de wedstrijd in de 50e minuut. Hij draaide weg op de rand van het strafschopgebied en rondde als een echte spits strak af: 1-2. Doordat Arsenal nu 2 uitdoelpunten had, kon de Gunners weinig meer gebeuren. Toch maakte wederom Gameiro het nog een beetje spannend. Met nog dik een uur te speler frommelde hij met een beetje geluk de bal over de doellijn voor de 2-2.

In de 69e minuut gooide Aubameyang de wedstrijd definitief in het slot. Hij dook uit het niets op in het vijandelijke strafschopgebied om een strakke voorzet vanaf de flank attent binnen te tikken. Zo kwam de stand op 2-3 en hoefde Arsenal zich met 3 uitdoelpunten nergens meer zorgen om te maken.

In de absolute slotfase maakte Aubameyang zijn 3e van de avond en zette de eindstand op 2-4.

Chelsea en Frankfurt in evenwicht

In Duitsland had Chelsea het in de 1e helft moeilijk tegen Eintracht Frankfurt. In de 2e helft hadden de Engelsen alles onder controle en stapten uiteindelijk met 1-1 van de mat. In de return op het eigen Stamford Bridge kwamen The Blues weer in de problemen. In de 1e helft zette Ruben Loftus-Creek de 1-0 op het scorebord op aangeven van Hazard in de 28e minuut.

In de 2e helft verloor Chelsea de controle over de wedstrijd. In de 49e minuut zette Luka Jovic Eintracht Frankfurt op 1-1! Daarna kwam geen van beide ploegen meer tot scoren. Dus moesten Chelsea en Eintracht Frankfurt het over 120 minuten uitvechten wie er naar de finale mag.

In die verlenging was Haller in de 1e helft heel dichtbij, maar hij vond David Luiz op de doellijn. Even later was het weer Haller die bijna mocht juichen, ware het niet dat nu Zappacosta de boeman was.

5 minuten voor het einde dacht Chelsea eindelijk die treffer te hebben, maar hij werd afgekeurd. Azpilicueta liep de bal uit de handen van de Eintracht-goalie en dat was voor de scheids genoeg om een vrije trap aan de Duitsers te geven.

En dus moesten uiteindelijk strafschoppen de beslissing bieden. Hierin bleek Chelsea de betere (4-3), waardoor er dus een 2de Engelse Europese finale gaat worden gespeeld!