Supportersvereniging organiseert reis voor oefenwedstrijd België in Koeweit: ‘Voor de harde kern’

28 september 2022

Getty Images

Een Belgische supportersverenging met de naam De Bemvoort heeft een pakketreis georganiseerd voor een oefenduel van België. De oefenpot zo vlak voor het WK is tegen Egypte en in Koeweit. "Een echte trip voor de harde kern. We zijn al met 5", zegt voorzitter van de club Michael Vandersteen tegen HLN.


België speelt vlak voor het WK nog 2 oefenduels. Terwijl Nederland al klaar is met oefenen gaan onze zuiderburen nog spelen in en tegen Irak en tegen Egypte (in Koeweit dus). Die wedstrijden zijn op 15 en 18 november. België opent het WK tegen Canada op 23 november.

'We rekenen op 15'
De Bemvoort, de grootste supportersvereniging van de 'Rode Duivels', besloot een reis aan te bieden aan hun leden. "Ik heb deze morgen gemaild en we zijn al met 5", aldus voorzitter Vandersteen. "We rekenen op zo'n 15 geïnteresseerden." De pakketreis zal een kleine 500 euro kosten.

Oranje
De voorzitter en België-supporter sombert ook nog een beetje over het nationale elftal na het verlies tegen Nederland (1-0). "Het leven wordt duur, de resultaten zijn niet meer wat ze geweest zijn...Maar we kunnen moeilijk voor Nederland gaan supporteren, toch?"