🎥​ | Suriname ook tegen Mexico kansloos in Nations League

Eimert Pruis • 11:43, 12-06-2022 / Laatste Update: 23:06, 11-12-2023

Suriname heeft in de nacht van zaterdag op zondag wederom verloren in de CONCACAF Nations League. Bij Mexico was de ploeg van bondscoach Stanley Menzo volkomen kansloos: 3-0.

Bij rust stond het 2-0 via doelpunten van Israel Reyes en Henry Martín (penalty). In blessuretijd maakte Erick Sánchez nog de 3-0. Bij Mexico deden Edson Álvarez (Ajax) en Érick Gutiérrez (PSV) niet mee. Suriname herbergt verschillende oud-Eredivisie-spelers zoals Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Shaquille Pinas, Ryan Donk, Dion Malone, Diego Biseswar en Yanic Wildschut.

1 puntje

Na 3 Nations League-wedstrijden staat Suriname onderaan in de groep van 3 met 1 punt. Tegen Jamaica werd 1 keer verloren (3-1) en een puntje gepakt (1-1).

Op weg naar degradatie?

De 4 groepswinnaars van de CONCACAF Nations League plaatsen zich voor de finaleronde én zijn zeker van deelname aan de Gold Cup. De nummers 3 degraderen naar League B. De volgende Nations League-wedstrijd van Suriname is pas in maart volgend jaar, de uitwedstrijd tegen Mexico.