🎥 | Suriname speelt door gelukje gelijk: Jamaicaanse keeper bokst bal klunzig in eigen doel

Bart van der Wijst • 12:00, 05-06-2022 / Laatste Update: 07:13, 08-01-2024

Suriname heeft afgelopen nacht een puntje overgehouden aan het Nations League-duel met Jamaica. En daar mag het land de Jamaicaanse doelman Amal Knight voor bedanken, misschien zelfs wel door middel van een bloemetje. Knight ging hopeloos in de fout waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

In Paramaribo kwam Jamaica na 39 minuten op voorsprong. Warner Hahn was kansloos nadat Junior Flemmings knap uit de draai raak schoot. Op dat moment was Natio minstens gelijkwaardig aan Jamaica, maar de kansen werden niet benut.

Gelukje(s)

Suriname, met onder anderen Ridgeciano Haps, Florian Jozefzoon, Kelvin Leerdam en Diego Biseswar binnen de lijnen, ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er, al kwam die enigszins gelukkig tot stand. Knight had flinke plannen om de bal hard weg te boksen, maar sloeg half langs het leer. Op klunzige wijze rolde de bal in het Jamaicaanse doel (zie samenvatting boven vanaf 03:51).

Knight nam even later revanche. Invaller Jamilhio Rigters, die ook de corner na waaruit de 1-1 viel, stond bij het ingaan van de 90e minuut klaar om een vrije trap te nemen. Dat deed Rigters heel aardig, alleen Knight ranselde zijn poging uit het doel. Bijna won Suriname daar, al mag het ook van geluk spreken dat het überhaupt bij 1-1 bleef. In blessuretijd werd een counter bijna fataal, alleen Hahn redde.

Woensdag 8 juni is de terugwedstrijd (04:00 uur) in Jamaica, op zondag 12 juni speelt Natio nog in Mexico (04.00 uur). De laatste wedstrijd in de Nations League is dan pas weer in maart, dan ontvangt Suriname de Mexicanen.