Surprise! Wedstrijd op Afrika Cup eindigt in 1-0: dit keer bij Ivoorkust en Guinee

AFP

Bart van der Wijst • 22:53, 12-01-2022 / Laatste Update: 15:47, 08-01-2024

Er begint wel een heel verdacht patroon te ontstaan op de Afrika Cup. Voor de 9e keer dit toernooi eindigde een wedstrijd in 1-0, dit keer bij Ivoorkust tegen Guinee. Een doelpunt van aanvoerder Max Gradel was genoeg voor de overwinning van 'de olifanten'.

Na 5 minuten werd er al gescoord door Ivoorkust, waar Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller (na 87 minuten gewisseld) vanaf het begin speelden. Dat was ook meteen een van de laatste aanvallende wapenfeiten van de Ivorianen. In de slotminuten kreeg Arsenal-speler Nicolas Pépé nog enkele kansen, alleen hij waas erg slordig.

Guinee verdiende minstens een gelijkspel, maar ook hun doelpogingen waren hopeloos. Daardoor bleef het maar weer eens bij dat ene doelpuntje. In totaal is er nu 12 keer gescoord in 12 wedstrijden. Ach, wat geeft het ook. De mensen op de tribunes maakten er weer een mooi feest van.

Goed nieuws wel voor PSV en Ajax: Sangaré en Haller bleven heel.