Sven Botman en Tijjani Reijnders houden allebei punt over aan Champions League-debuut

19 september 2023

Pro Shots
ACMilan-Newcastle

Sven Botman en Tijjani Reijnders hebben allebei hun Champions League-debuut niet winnend afgesloten. In Milaan werd er niet gescoord tussen AC Milan en Newcastle United. Reijnders begon niet in de basis bij de ploeg van trainer Stefano Pioli, maar zijn invalbeurt gaf de Milanezen een hoop kleur.


Botman begon bij Newcastle wel in de basis in de 1e Champions League-wedstrijd sinds 20 jaar. Reijnders viel in minuut 60 in voor de Milanezen. De wedstrijd in San Siro vond plaats in de poule des doods van de groepsfase. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zitten ook nog in dezelfde poule.

Bovenliggende partij
Milan was al vanaf het begin de bovenliggende partij, maar afmaken lukte het niet door de thuisploeg. Rafael Leao en Olivier Giroud hadden het vizier niet op scherp en dus was het in de 2e helft tijd voor Reijnders. De Nederlander is in goede vorm en bracht nog meer versnelling in het spel met zijn invalbeurt. Maar het lukte niet om een goal te maken.Blessureleed
Opvallend was dat er bij Milan een aantal spelers uitvielen met een blessure. Zo moest keeper Mike Maignan naar de kant met een spierkwetsuur en ook middenvelder Ruben Loftus-Cheek moest gewisseld worden. Dat is dan weer geen slecht nieuws voor Reijnders, aangezien de Engelsman een concurrent is. Gescoord werd er niet meer in Milaan, waardoor beide ploegen de Champions League-campagne met 1 punt beginnen.