Swansea helpt Arsenal aan riante zege; Hull bijna uit degradatiezorgen (video)

admin • 18:50, 14-01-2017 / Laatste Update: 03:17, 06-01-2024

Ai, ai! Je zou maar supporter zijn van Swansea City. De ploeg staat troosteloos onderaan in de Premier League en kreeg zaterdagmiddag ook nog eens een pakkie van Arsenal: 0-4. Ofnouja, Swansea hielp The Gunners met 2 eigen goals wel heel erg in het zadel. Swansea-spelers Jack Cork en Kyle Naughton dachten na rust even dat ze een Arsenal-shirt aanhadden...

Daarvoor had Olivier Giroud Arsenal van dichtbij al op voorsprong geschoten en weigerde arbiter Mike Jones de bal voor Swansea op de stip te leggen. Alexis Sanchez benutte de 4e goal voor de ploeg van Arène Wenger.

Arnautovic

Stoke City won van die andere laagvlieger uit de Premier League. In Sunderland werd het 1-3 voor de ploeg van Mark Hughes. Marko Arnautovic schoot in een tijdsbestek van 7 minuten 2 keer raak. Peter Crouch, die onlangs zijn contract verlengde, maakte nog voor rust de 0-3 voor Stoke. Jermain Defoe zorgde voor de 1-3 ruststand, dat was tevens de einduitslag.

Hull City doet wel goede zaken

De laatste van de drie clubs die momenteel strijden tegen degradatie, Hull City, deed wel goede zaken door thuis met 3-1 te winnen van Bournemouth. Al na 3 minuten stonden de bezoekers voor. Junior Stanislas benutte een pingel. De thuisploeg rechtte de rug en door 2 treffers van Abel Hernandez en een eigen goal van Tyrone Mings werd er gewonnen. De ploeg heeft nu na 21 duels 16 punten, dat zijn er evenveel als 'de veilige nummer 17' Crystal Palace.

Die ploeg verloor met harde cijfers op bezoek bij West Ham United. Het verschil werd na rust gemaakt: 3-0. Sofiane Feghouli, Andrew Carrol (met een omhaal) en Manuel Lanzini kwamen op het scorebord.

De mannen van Southampton hebben niet kunnen overtuigen tegen Burnley. De ploeg van onder andere Virgil van Dijk en Jordy Clasie ging met 1-0 onderuit. Joey Barton schoot een vrije trap vanaf randje 16 fraai in de kruising.

Het duel tussen Watford en Middlesbrough leverde geen winnaar op. Scheidsrechter Jonathan Moss floot na 94 minuten bij een stand van 0-0 af.