Swindon Town-fan heeft al 37 jaar (!) geen enkel duel van zijn club gemist

5 december 2018

Getty Images

Weet jij nog wat je deed op zaterdag 5 december 1981? Misschien was je nog niet eens geboren tegen die tijd, maar voor Derek Elston was het een dag die voor hem altijd zal bijblijven. Die ene decemberdag was namelijk de laatste keer dat hij een wedstrijd van zijn club Swindon Town (League Two) miste.


6 promoties, 7 degradaties 
Sindsdien heeft de superfan iedere wedstrijd van zijn club live meegemaakt. Uit- en thuiswedstrijden, Derek was er altijd bij. Hij maakte in al die jaren 6 promoties mee, 7 degradaties en 6 reisjes naar het heilige gras van Wembley. Afgelopen zondag bereikte hij een bijzondere mijlpaal. Toen bezocht hij zijn 2000ste wedstrijd volgens de BBC.

Stadion om de hoek? Absoluut niet!
Je zou denken dat de beste man dan om de hoek woont bij het stadion, maar dat is misschien nog het meest bizarre aan dit verhaal. Hij woont allesbehalve in de buurt van Swindon.

Een groot deel van zijn leven woonde hij in Northampton. Ruim een uur rijden van Swindon! Derek werd afgelopen weekend voor zijn jubileumwedstrijd in het zonnetje gezet en terecht ook. Want zo'n superfan kom je niet vaak tegen.