Swingend Dortmund maakt er een feestje van in lekkere derby

admin • 18:24, 04-03-2017 / Laatste Update: 17:58, 08-01-2024

Borussia Dortmund heeft definitief de jacht op de 2e plaats in de Bundesliga geopend. De ploeg van trainer Thomas Tüchel wint in een heerlijke derby van Bayer Leverkusen en profiteert van de misstap van RB Leipzig.

Wonderkind Ousmane Dembélé liet zijn klasse weer eens zien en zette de thuisploeg al na 6 minuten spelen op voorsprong. Dat betekende alweer zijn 7e goal van het seizoen.

Dembélé, toptalent van Dortmund, is met zijn goal tegen Leverkusen nu bij 20 goals betrokken dit seizoen:

7 goals

13 assists #bvbb04 pic.twitter.com/AUiaZVOHc2

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) March 4, 2017

Doelpuntenmachine Aubameyang

Wie aan Borussia Dortmund denkt, denkt ook meteen doelpuntenmachine Pierre-Emerick Aubameyang. Ook hij maakte zijn heldenstatus waar, want hij wist er 2 in te schieten. In de eerste helft maakte hij de 2-0 en 20 minuten na rust schoot hij de 3-1 tegen de touwen op aangeven van Dembélé. Daardoor is Aubameyang de nieuwe topscorer van de Bundesliga. De Gabonees staat nu op 21 goals en gaat daarmee over Robert Lewandowski (19 goals) heen.

Anschlusstreffer

Wendell dacht de spanning nog even terug te brengen, maar dat plan kon al meteen de prullenbak in. Christian Pulisic werkte 3 minuten na de anschlusstreffer van Leverkusen de 4-2 binnen. André Schürrle maakte er 5 minuten voor tijd 5-2 van. Hij schoot een strafschop na een overtreding van Wendell tegen de touwen. Als dat nog niet goed genoeg was besliste Raphael Guerreiro de eindstand op 6-2.

Door de grote overwinning van Die Schwarzgelben komt de ploeg op 6 punten van Leipzig. Daarmee lijkt het nog spannend te kunnen worden, want Leipzig verspeelt de nodige punten. Bayern München lijkt af te stevenen op het kampioenschap.