Tagliafico kijkt op tegen Messi: ‘Wat het meeste indruk op me maakt, is zijn ambitie’

17 juni 2019

BSR Agency

Nicolás Tagliafico kende een heerlijk seizoen bij Ajax en meldde zich euforisch op de Copa América. Na de 1e wedstrijd van Argentinië zal zijn gevoel wel even anders zijn. Argentinië verloor kansloos van Colombia (2-0).


De gedachte weer samen te spelen met Lionel Messi gaf Tagliafico energie. Na het rampzalige WK van vorig jaar had de wereldster, die er bij zijn nationale ploeg maar niet in slaagt te schitteren, een paar maanden sabbatical opgenomen bij La Albiceleste, maar voor de Copa América keerde hij terug.

Messi wil succes met Argentinië
"Ik heb gelukkig al eerder met Messi gespeeld en wat het meeste indruk op me maakt, is zijn ambitie", zei Tagliafico de dag voor het treffen met Colombia. "Messi heeft nog altijd het verlangen om succes te boeken met Argentinië, dat is ongelooflijk. Hij is hetzelfde als tijdens het WK: kalm, relaxed en met een enorme drive."

Maar Messi vertelde zelf al eens: dit Argentinië, midden in een renovatieproces, met veel nieuwe, onervaren spelers onder leiding van de al even onervaren interim-coach Lionel Scaloni (41), die nog nooit een clubteam trainde als hoofdcoach, is geen titelkandidaat. Gezien het wel hele matige duel met Colombia klopt dat.

Lichtpuntje voor Argentinië
Messi en Argentinië wisten zich geen raad met de  dekking en het vroege storen van de Colombianen. De gebogen hoofden waarmee de Argentijnen, óók samoerai Tagliafico, het veld verlieten en – op aanvoerder Messi na – zwijgend de spelersbus inschoten, vertelden veel. Toch is er nog een reddingsboei. Van de 12 deelnemers aan de Copa América gaan er 8 door naar de kwartfinales, waaronder de 2 beste nummers 3. In een groep met Colombia, Paraguay en Qatar, lijkt dat nog wel haalbaar.