Terugkerende Diego Costa direct belangrijk voor Chelsea tegen Hull

Bart van der Wijst • 20:29, 22-01-2017 / Laatste Update: 07:27, 05-01-2024

Chelsea heeft op het eigen Stamford Bridge moeizaam met 2-0 gewonnen van Hull City. De koploper profiteerde zodoende van de misstappen van enkele topploegen eerder dit weekend. De terugkerende Diego Costa was de grote man bij de Blues, hij zorgde voor rust - diep in blessuretijd - voor de enige treffer.

Scheidsrechter Neil Swarbrick telde maar liefst 9 minuten blessuretijd erbij in de 1ste helft. Dat kwam door een vervelende blessure van Hull City-speler Ryan Mason. Hij kwam na 10 minuten in botsing met Gary Cahill van Chelsea en lag daarna enkele minuten op de grond. De middenvelder werd met een brace om de nek naar het ziekenhuis gebracht.

Costa belangrijk

Zoals gezegd zorgde Costa diep in blessuretijd voor de 1-0. Deze had echter niet geteld mogen worden, aangezien Gary Cahill een overtreding beging. Swarbrick zag dit echter niet en na een voorzet van Victor Moses schoot de Chelsea-spits hard raak. Eldin Jakupovic kon er nog wel bij met zijn voet, maar kon de achterstand niet voorkomen.

Cahill beslist het duel

In de 2de helft deed Hull City lange tijd leuk mee, maar erg grote kansen kreeg de ploeg van de nieuwe trainer Marco Silva niet. Aan alle onzekerheid werd een kwartier voor tijd een einde gemaakt door Gary Cahill, die na een prima vrije trap van Fabregas de 2-0 achter Jakupovic kopte. Door de zege loopt Chelsea uit op Tottenham, Manchester City, Liverpool en Manchester United. Zij morsten dit weekend allemaal punten, Arsenal deed dat niet.