'Tiki-taka'-Chelsea loopt over Huddersfield Town heen (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 19:50, 11-08-2018 / Laatste Update: 14:36, 07-01-2024

Chelsea heeft op zeer overtuigende manier de 1e wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen gewonnen. De ploeg van nieuwe trainer Maurizio Sarri combineerde er op bezoek bij Huddersfield Town op los en won met 0-3.

De doelpunten werden gemaakt door N'Golo Kanté, zomeraankoop Jorginho en Pedro. Bij Huddersfield Town deed Terence Kongolo de hele wedstrijd mee.

Sterke 1e helft

Chelsea was vanaf het begin veel sterker dan de thuisploeg, dat totaal geen vuist kon maken tegen de ploeg uit Londen. Het waren toch 2 niet-verwachte spelers die Chelsea naar de 0-2 ruststand schoten. Kanté, die in zijn voorgaande 3 seizoenen steeds 1 treffer maakte, wist in zijn 1e competitiewedstrijd van 2018/19 al zijn 1e treffer te maken. Vervolgens scoorde vlak voor rust ook aankoop Jorginho, die ook niet echt bekend staat om zijn vele doelpunten.

(Artikel gaat verder onder video)

Lang wachten op 0-3

In de 2e helft bleef Chelsea verder gaan met het 'tiki-taka', het rondspelen van de bal in de buurt van de 16-meter van Huddersfield. Toch viel de 3e Londense treffer pas laat: Pedro zorgde 10 minuten voor tijd voor het slotakkoord. Kort daarvoor viel Eden Hazard, die met België 3e werd op het WK, in voor Willian. Hij liet direct zijn pure klasse zien met enkele fraaie acties.

Overige uitslagen

Er waren nog 3 16.00 uur-duels in de 1e speelronde van de Premier League. Watford won met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Bij Watford speelde Daryl Janmaat de gehele wedstrijd. Hetzelfde geldt voor Davy Pröpper bij de bezoekers. Crystal Palace won op bezoek bij promovendus Fulham met 2-0. Patrick van Aanholt speelde 90 minuten mee bij Crystal Palace. Verder wist AFC Bournemouth (met Nathan Aké in de basis) met 2-0 van Cardiff City te winnen.

Eerder op de middag won titelkandidaat Tottenham Hotspur met klein verschil van Newacastle United.