Titel kan Genk bijna niet meer ontgaan na puntenverlies Club Brugge

BELGA

Brian Vesseur • 18:08, 10-02-2019 / Laatste Update: 16:27, 07-01-2024

De Brugse stadsderby tussen Club en Cercle is geëindigd in 2-2. Goed nieuws voor koploper Racing Genk, dat in de competitie een voorsprong behoudt van 11 punten.

Genk had vrijdag al met 2-0 gewonnen van Standard Luik. De marge wordt aan het einde van het reguliere seizoen, voordat de play-offs van start gaan, gehalveerd.

Amrabat

De derby van Brugge, met Cercle als thuisspelende ploeg, kende een 2-1-stand in het voordeel van Club bij rust. Nadat Wesley Moraes Club op voorsprong had gezet werd het door een eigen doelpunt van de afgelopen zomer van Feyenoord overgekomen Sofyan Amrabat weer gelijk: 1-1.

Siebe Schrijvers zette Club, op aangeven van aanvoerder Ruud Vormer, kort voor rust weer op voorsprong. Maar de Fransman Irvin Cardona bezorgde Cercle, dat in de slotfase Johanna Omolo met twee keer geel naar de kant zag gaan, met de gelijkmaker in de 65e minuut alsnog een punt.