Titelrace gaat door tot laatste ronde: ook Inter wint (en helpt Sampdoria aan handhaving)

Brian Vesseur • 00:39, 16-05-2022 / Laatste Update: 05:49, 12-12-2023

AC Milan keek zondagavond vol spanning naar Cagliari - Inter. Bij puntenverlies van Inter zou Milan kampioen zijn. Dat gebeurde niet: Inter won met 2-1 en hielp Sampdoria ook een handje.

Er is nog 1 speelronde te gaan in de Serie A en AC Milan leidt de boel met een voorsprong van 2 punten op Inter. Milan heeft aan een gelijkspel tegen Sassuolo genoeg, omdat het onderlinge resultaat tegen Inter in het voordeel is van Milan. Inter speelt de laatste speelronde tegen Sampdoria.

En laat Sampdoria nu net héél blij zijn met het resultaat van Inter tegen Cagliari. Door de zege was Sampdoria zeker van handhaving. Genoa degradeerde door de nederlaag (3-0) eerder zondag bij Napoli.

Wedstrijdverloop

Matteo Darmian zette Inter op 1-0, na 51 minuten voetballen verdubbelde Lautaro Martínez de voorsprong. Maar 2 minuten later zorgde Cagliari al voor de aansluitingstreffer. De Griekse Charalampos Lykogiannis maakte de 2-1. In de 85e minuut maakte Martínez aan alle spanning een einde door zijn 21e Serie A-doelpunt van het seizoen te maken: 3-1.