Topper tussen Frankrijk en Spanje beslist door videoscheids

admin • 01:06, 29-03-2017 / Laatste Update: 15:07, 07-01-2024

Videoscheidsrechter Helmut Krug bepaalde dinsdagavond mede het eindresultaat van de intense vriendschappelijke interland tussen Frankrijk en Spanje, die in Saint-Denis in 0-2 eindigde.

Eerst zagen de Fransen kort na rust een doelpunt afgekeurd nadat veldscheidsrechter Felix Zwayer het al had goedgekeurd. Maar voor een TV-scherm zag Krug dat doelpuntenmaker Griezmann buitenspel stond. Het bleef 0-0. Daarna bevestigde de Duitser Krug zijn landgenoot op het veld dat hij terecht een strafschop aan Spanje had toegekend. Bijna komisch waren de taferelen na de overtreding binnen de zestien meter van Koscielny op Deulofeu. Verschillende spelers van Frankrijk vroegen de arbiter om eerst even zijn video-hulp te raadplegen. Maar die was net zo zeker van de strafschop, die door Silva goed werd ingeschoten: 0-1.

Kort daarna, halverwege de tweede helft, vlagde de grensrechter de 0-2 van dezelfde Deulofeu af, een vroeger talent van FC Barcelona dat nu bij AC Milan speelt. Het duurde een halve minuut voordat scheidsrechter Zwayer, afwachtend in het strafschopgebied, het verlossende woord van Krug kreeg: de doelpuntenmaker stond níet buitenspel, en Spanje kwam alsnog op 0-2.