Tottenham heel moeizaam langs Middlesbrough

admin • 21:58, 04-02-2017 / Laatste Update: 17:32, 08-01-2024

Tottenham Hotspur blijft als enige club in de Premier League enigszins in het spoor van koploper Chelsea. De ploeg van manager Mauricio Pochettino boekte op het eigen White Hart Lane een moeizame overwinning op Middlesbrough: 1-0. Harry Kane maakte na bijna een uur spelen uit een strafschop het enige doelpunt.

Kane zet Spurs vanaf 11 meter op voorsprong tegen Middlesbrough #ziggosport #totmid pic.twitter.com/M8TStGbYnU

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 4 februari 2017

9 punten

Tottenham staat op de 2de plaats, met 9 punten minder dan Chelsea. De koploper schudde eerder op zaterdag Arsenal van zich af, door de onderlinge kraker met 3-1 te winnen. Arsenal zag de achterstand daardoor oplopen tot 12 punten, Liverpool staat er zelfs 13 achter na de nederlaag bij degradatiekandidaat Hull City (2-0).

Penalty Kane

De ploeg van Pochettino miste in de eerste helft grote kansen op de openingstreffer. Zo zag Toby Alderweireld een kopbal op de lat belanden. De Spurs hadden een strafschop nodig om de wedstrijd open te breken. Marten de Roon miste in blessuretijd een grote kans om Middlesbrough langszij te brengen. Vincent Janssen mocht daarna nog heel even meedoen bij de Spurs, als vervanger van Kane.