Tottenham moet maar liefst 195 miljoen euro lenen om coronacrisis te doorstaan

5 juni 2020

Getty Images

Tottenham Hotspur heeft een lening van 175 miljoen pond (195 miljoen euro) van de Bank of England gekregen om de club te helpen tijdens de coronacrisis. De club van Steven Bergwijn loopt tot juni 2021 200 miljoen euro aan inkomsten mis. Zo zullen wedstrijden achter gesloten deuren worden gehouden.


Spurs heeft het vooral moeilijk vanwege de bouw van het nieuwe stadion. De afgelopen jaren werden nauwelijks spelers voor grote bedragen aangetrokken. In januari plukte de ploeg van trainer José Mourinho voor ruim 30 miljoen Steven Bergwijn weg bij PSV.

Geen nieuwe spelers
Tottenham komt in aanmerking voor de regeling Covid Corporate Financing Facility. Daardoor hoeft er maar 0,5% betaald te worden. Tottenham gaf aan dat de lening niet zal worden gebruikt voor het aantrekken van nieuwe spelers.

'Nog nooit zo moeilijk geweest'
"Zoals ik al in maart heb gezegd zijn er meerdere hordes op de weg geweest in mijn 20 jaar bij deze club, maar niet zo’n grote als deze”, zei voorzitter Daniel Levy. "De coronapandemie is de grootste van allemaal gebleken. Het is absoluut noodzakelijk dat we nu allemaal samenwerken - wetenschappers, technologen en de overheid om een ​​veilige manier te vinden om toeschouwers terug te brengen naar de stadions."