Tottenham weet Dortmund 2e helft compleet te overrulen en ruikt kwartfinale (video)

admin • 23:52, 13-02-2019 / Laatste Update: 07:38, 08-01-2024

Tottenham Hotspur heeft hele goede zaken gedaan inde Champions League. Woensdagavond werd Borussia Dortmund met 3-0 verslagen. Na een oersaaie 1e helft, leken de Spurs te 2e helft het gat bij Dortmund ontdekt te hebben.

Alle goals vielen na de rust op Wembley. Binnen enkele minuten na de hervatting kwam Tottenham op voorsprong. De Zuid-Koreaan Son Heung-Min scoorde, na een voorzet op maat van Jan Vertonghen. De aanval was ingeleid door Christian Eriksen, die de bal veroverde bij uitverdedigen van de Duitsers.

In de slotfase schoot Vertonghen zelf fraai de 2-0 binnen, na een voorzet van Serge Aurier. Fernando Llorente kopte de 3-0 in, na een hoekschop van Eriksen.