Troyes redt in slotfase een goede uitgangspositie voor promotie naar Ligue 1

Peybernes Mathieu van Lorient, bron: Pro Shots

Martijn Baars • 01:24, 26-05-2017 / Laatste Update: 05:14, 07-01-2024

Lorient moet nog flink aan de bak om ook volgend seizoen in de Ligue 1 te kunnen spelen. Op bezoek bij Troyes, de nummer 3 van de Ligue 2, werd met 2-1 verloren. Lorient werd 18e op het hoogste Franse niveau en moet daardoor in een tweeluik met Troyes degradatie zien te voorkomen.

De thuisploeg rook zijn kans om de 'grote jongen' uit de Ligue 1 aan te pakken. Toch liet Lorient zich niet zomaar onder druk zetten. Pas een kleine 10 minuten voor rust zorgde de aanhoudende druk van Troyes voor het eerste doelpunt. Stephane Darbion was de doelpuntenmaker.

Belangrijke uitgoal

Pas diep in de tweede helft liep de score verder op. In de 82e minuut had Lorient de belangrijke uitgoal te pakken via Abdul Majeed Waris.

Goal in laatste minuut

Daarmee dacht Lorient met een prima uitgangspositie de thuiswedstrijd in te kunnen gaan. Maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd bracht Benjamin Nivet Troyes alsnog de zege.