Tsjechische legende Milan Baros (38) stopt nu echt met voetbal: ‘Ik heb zoveel pijn’

3 juli 2020

BSR Agency

De Tsjechische spits Milan Baros stopt op 38-jarige leeftijd met voetballen. Baros, met 5 doelpunten de topscorer van het EK 2004, stopt komend weekend bij Banik Ostrava. "Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam zegt stop", aldus Baros, die altijd pijn had en vaak geblesseerd was. Zondag neemt hij tegen Viktoria Pilsen in eigen stadion afscheid.


De spits debuteerde al op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Banik Ostrava. Hij speelde daarna voor onder meer Liverpool, Aston Villa, Olympique Lyon en Galatasaray. Nadat hij al 2 keer een rentree had gemaakt bij Banik Ostrava, keerde hij in 2017 echt terug bij 'zijn' club voor de laatste jaren van zijn carrière.

'Ik heb zoveel pijn'
"Ik heb zoveel pijn, dat ik niet meer kan spelen en trainen", zegt de aanvoerder van Banik Ostrava, die in 2005 met Liverpool de Champions League won.

Jan Koller
Met 41 doelpunten is Baros na Jan Koller (55 goals) de international met de meeste goals ooit in het Tsjechische elftal. Op het EK 2004 scoorde spits onder meer in de gewonnen groepswedstrijd tegen Oranje (3-2). Dat duel zal voor altijd bekend zijn van de onbegrijpelijke wissel van bondscoach Dick Advocaat, die Arjen Robben uit het veld haalde voor Paul Bosvelt.

Griekenland bleek in de halve finale na verlenging te sterk voor de Tsjechen en won het hele EK.