Tuchel ziet bij zijn eerste Chelsea-potje geen enkele goal

27 januari 2021

Pool via REUTERS

Thomas Tuchel heeft voorlopig alleen Chelsea-doelpunten op de training gezien. In zijn eerste wedstrijd als trainer speelde Chelsea namelijk met 0-0 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers. Hakim Ziyech behoorde tot de 11 spelers die in het eerste basisteam van Tuchel stond.


Chelsea heeft 11 punten achterstand op koploper Manchester City.

Na een minuut of 20 zorgde Ziyech voor het eerste gevaar voor Chelsea. Het schot van de oud-Ajacied werd echter gekeerd door doelman Rui Patríc, die vlak voor rust een inzet van Antonio Rüdiger onschadelijk maakte.

Op de bank zat naast Timo Werner ook oud-Vitessenaar Mason Mount. Ziyech speelde meer vanaf het midden dan in zijn voorgaande duels bij de Londense club. Tuchel zei dat er aan zijn keuzes niet te veel waarde moest worden gehecht. "Ik moest na een training de opstelling maken, dat is eigenlijk niet fair naar de spelers toe."

Lampard
Vanwege tegenvallende resultaten had Chelsea trainer en oud-speler Frank Lampard, een icoon bij de club, weggestuurd. Tuchel was een maand geleden ontslagen bij Paris Saint-Germain, waarmee hij twee keer Frans kampioen werd en vorig seizoen nog in de finale van de Champions League stond.

Ki-Jana Hoever kwam meteen na rust in het veld bij de Wolves.