Turkije wint met overtuiging ook 2e EK-kwalificatieduel (video)

Sjors Tanis • 20:59, 25-03-2019 / Laatste Update: 13:29, 12-12-2023

Turkije is na 2 speelronden in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar nog zonder puntenverlies. 3 dagen na de zege bij Albanië (0-2) wonnen de Turken voor eigen publiek ook van Moldavië: 4-0.

Moldavië hield in Eskisehir tot de 24e minuut stand.

2 goals voor rust, 2 na rust

Verdediger Hasan Ali Kaldirim schoot van dichtbij raak nadat hij de bal na een mislukte omhaal van Hakan Çalhanoglu wat gelukkig voor zijn voeten kreeg. 2 minuten later verdubbelde Cenk Tosun van dichtbij de voorsprong. Na rust miste aanvoerder Burak Yilmaz een strafschop. Uit de navolgende hoekschop kopte Tosun alsnog het 3e doelpunt binnen. Kaan Ayhan zorgde in de 70e minuut voor 4-0.