Udinese wint degradatiekraker in Italië, ondanks rode kaart voor Nederlander Zeegelaar

AP

Martijn Baars • 19:17, 07-04-2019 / Laatste Update: 05:48, 07-01-2024

Udinese heeft een cruciale overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de Serie A. Ondanks een rode kaart van de Nederlander Marvin Zeegelaar wist de ploeg uit Udine af te rekenen met concurrent Empoli: 3-2. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Zeegelaar was niet betrokken bij de treffers maar de aanvallende middenvelder liet zich in 5 minuten 2 keer van een slechte kant zien. Eerst kreeg hij in de 58e minuut geel door ruw spel om vervolgens met een domme tackle zijn 2e geel te pakken.

Spanning onderin

Het gat van Udinese (32) met Bologna (27), dat op de 18e plek staat, is 5 punten. SPAL (32), dat verloor van Cagliari met 2-1, en Empoli (28) staan daar nog tussen. Die ploegen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan Udinese en Bologna.