‘UEFA wil Manchester City straffen met jaar verbanning uit Champions League’

14 mei 2019

Getty Images

Manchester City kan wel eens een dikke straf van de UEFA tegemoet zien. De Europese voetbalbond zou de kersverse kampioen van Engeland namelijk wel eens voor een jaar kunnen uitsluiten van Champions League-voetbal.


Dat meldt The New York Times op basis van uitkomsten van een UEFA-onderzoek dat ze in handen hebben gekregen. Manchester City zou overtredingen hebben gemaakt die in strijd zijn met de regels van Financial Fair Play.

De onderzoekers gaan de UEFA nu aanraden om City voor een jaar te bannen uit de Champions League. Of dat volgend seizoen is of het seizoen 2020/21, is nog onduidelijk. Deze week wordt daar meer over bekend, zegt de Amerikaanse krant.

Creatief boekhouden
City zou bepaalde financiële regels wel heel brutaal hebben overtreden. Zo zouden ze in 2013 iets te creatief met cijfers van sponsorcontracten omgegaan zijn om zo een verlies van €11,5 miljoen te verzwijgen.

Een jaar later zou de club de manager van een minderjarige speler (de toen 14-jarige Jadon Sancho, nu Borussia Dortmund) €235.000 betaald hebben. UEFA startte het onderzoek naar City op basis van eerder publicaties van Football Leaks, dat eerder al uitvogelde dat de club op illegale wijze te veel betaald kreeg van de eigenaren uit Abu Dhabi.