Uitblinkers De Bruyne en Agüero leiden City naar 3-1 zege op Arsenal (video's)

admin • 18:07, 05-11-2017 / Laatste Update: 02:46, 05-01-2024

Arsenal won van de laatste 14 uitduels tegen de ploegen van 'The Big Six' (Manchester City, Manchester United, Liverpool. Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal) geen enkele wedstrijd. De mannen van Wenger speelden 6 keer gelijk en verloren ook nog eens 8 potjes. De laatste overwinning was in januari 2015, uitgerekend op bezoek bij Manchester City (0-2).

Sterk begin Arsenal

Het duel begon levendig en energiek. Met name Arsenal zette vanaf de 1e seconde heel fel druk en dat bracht de ploeg uit Manchester een aantal keer in de problemen. City liet Arsenal het spel maken en was zelf juist gevaarlijk in de omschakeling. Na 10 minuten had de thuisploeg pech dat de voet van Raheem Sterling niet 10 centimeter langer was: hij kon net niet binnentikken.

De Bruyne scoort!

City nam het initiatief daarna wat meer in handen en voerde onder aanvoering van voetbalmaestro Kevin de Bruyne het tempo op. Nadat Arsenal de bal niet kreeg weggewerkt, was het de Belg die scoorde. Hij werkte de bal met links keurig binnen: 1-0. Het was alweer de 50e treffer van City dit seizoen, gerekend over alle competities. Sick!

GOAL!! De Bruyne opent de score voor City tegen Arsenal 💪🇧🇪 #MCIARS #ziggosport pic.twitter.com/RFElNY6lEd

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 5 november 2017

De thuisploeg was daarna veel te mild voor Arsenal, dat telkens op domme plekken balverlies leed. Met name bij Aaron Ramsey en Alexis Sánchez leek het af en toe wel alsof ze in een blauw shirtje speelde. The Citizens schakelden via Silva, Sterling, De Bruyne en Sterling razendsnel door vanuit de counter, maar nog een keer scoren lukte voor rust niet. Arsenal bleef bespaard!

Pingel, goal!

Omdat het slechts 1-0 bij rust stond, mocht Arsenal nog hopen op een comeback, maar City kreeg in de 50e minuut een pingel na een domme overtreding van Nacho Monreal. Deze werd verzilverd door de gouden schoen van Sergio Agüero: 2-0!

Arsenal terug in de wedstrijd! Lacazette schiet de 2-1 binnen. Nog 20 minuten te gaan in het Etihad Stadium! #MCIARS #ziggosport pic.twitter.com/xz6tWI4QEm

Een kwartier later bracht invaller Lacazette de spanning uit het niets terug. De invaller schoot laag en hard op doel, door de benen van doelman Ederson, 2-1! The Gunners zetten daarna flink aan, maar het was City dat scoorde via Gabriel Jesus. Vanuit buitenspelpoisitie, maar hij telde wel: eindstand 3-1.

Het lijkt beslist bij City-Arsenal! Jesus vergroot de marge weer naar twee, al gaat er wel buitenspel aan vooraf 🤔 #MCIARS #ziggosport pic.twitter.com/eslPWiSiAU