Dit zijn de uitslagen én eindstanden van de eerste 6 Europa League-groepen

12 december 2019

BSR

De helft van de clubs in de groepsfase van de Europa League zijn uitgespeeld. PSV, dat al uitgeschakeld was, speelde met 1-1 gelijk tegen Rosenborg, maar er gebeurde ook van alles in de andere groepen.


Een overzicht van de uitslagen en de eindstanden in de eerste 6 groepen van de Europa League!

Groep A
In deze groep was Sevilla al zeker van groepswinst, maar de Spanjaarden, waar Luuk de Jong ontbrak, verloren op bezoek bij APOEL Nicosia met 1-0. Vujadin Savić maakte na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd namens APOEL, waar doelman Boy Waterman op de bank.

Uitslagen
Qarabag FK - F91 Dudelange 1-1
APOEL Nicosia - Sevilla 1-0

Eindstand
1. Sevilla*, 15 punten
2. APOEL Nicosia*, 10 punten
3. Qarabag FK, 5 punten
4. F91 Dudelange, 4 punten

* Door naar de knock-outfase

Groep B
Dinamo Kiev had een overwinning nodig om door te gaan, maar de Oekraïners kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lugano. De andere wedstrijd in deze groep ging, met het resultaat in Kiev in het achterhoofd, om groepswinst. FC Kopenhagen had genoeg aan een gelijkspel tegen Malmö FF, maar dat lukte niet. Sotirios Papagiannopoulos (wat een naam...) scoorde het enige doelpunt in Denemarken, waardoor Malmö groepswinnaar is in groep B.

Uitslagen
FC Kopenhagen - Malmö FF 0-1
Dinamo Kiev - Lugano 1-1

Eindstand
1. Malmö FF*, 11 punten
2. FC Kopenhagen*, 9 punten
3. Dinamo Kiev, 7 punten
4. Lugano, 3 punten

Groep C
FC Basel stelde de groepswinst veilig door thuis met 2-0 te winnen van Trabzonspor. De ploeg van de nog afwezige Ricky van Wolfswinkel won dankzij treffers van Silvan Widmer en Valentin Stocker. Getafe eindigt als 2e in de groep en won het laatste groepsduel met 3-0 van FC Krasnodar, waar Tonny Vilhena de hele wedstrijd speelde. Alle doelpunten in Spanje vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Uitslagen
Getafe - FC Krasnodar 3-0
FC Basel - Trabzonspor 2-0

Eindstand
1. FC Basel*, 13 punten
2. Getafe*, 12 punten
3. FC Krasnodar, 9 punten
4. Trabzonspor, 1 punt

Groep D
Dit is de groep van PSV. De Eindhovenaren speelden thuis dus met 1-1 gelijk tegen Rosenborg, maar beide ploegen waren al uitgeschakeld. LASK Linz greep de groepswinst door in een onderling duel overtuigend af te rekenen met Sporting Portugal: 3-0. Gernot Trauner, Klauss en Marko Raguz scoorden namens de Oostenrijkers.

Uitslagen
LASK Linz - Sporting Portugal 3-0
PSV - Rosenborg BK 1-1

Eindstand
1. LASK Linz*, 13 punten
2. Sporting Portugal*, 12 punten
3. PSV, 8 punten
4. Rosenborg BK, 1 punt

Groep E
Ook in deze groep waren de beslissingen al gevallen. Groepswinnaar Celtic verloor echter de laatste wedstrijd in de groepsfase van CFR Cluj, dat 2e wordt in de groep. Andrei Burcă en Damjan Djokovic (1/2 Nederlands) scoorden de doelpunten.

Uitslagen
CFR Cluj - Celtic 2-0
Rennes - Lazio 2-0

Eindstand
1. Celtic*, 13 punten
2. CFR Cluj*, 12 punten
3. Lazio, 6 punten
4. Rennes, 4 punten

Groep F
Groepswinnaar Arsenal leek tegen een beschamende nederlaag op te lopen bij Standard Luik na een 2-0 achterstand, maar door doelpunten van Alexandre Lacazette en Bukayo Saka in het slotkwartier pakte The Gunners toch een punt in het laatste groepsduel en dat was genoeg voor een plek bij de laatste 32. Eintracht Frankfurt, dat als nummer 2 doorgaat naar de knock-outfase, verloor thuis met 2-3 van Vitória Guimarães.

Uitslagen
Standard Luik - Arsenal 2-2
Eintracht Frankfurt - Vitória Guimarães 2-3

Eindstand
1. Arsenal*, 11 punten
2. Eintracht Frankfurt*, 9 punten
3. Standard Luik, 8 punten
4. Vitória Guimarães, 5 punten