Unicum: BBC & MSN scoren allen op dezelfde dag (video)

18 januari 2016

Twitter: @101greatgoals

Real Madrid veegde zondag Sporting Gijon (5-1) van de mat. Barcelona tikte op eigen veld Athletic Bilbao (6-0) duizelig. De vedettes van beide elftallen wisten allen het net te vinden, een unicum. Want nog nooit scoorden Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo (BBC) en Messi, Suárez, Neymar (MSN) op dezelfde dag, maar zondag wel.

BBC had slechts 12 minuten nodig om op het scorebord te komen. Bale had de eer om de openingstreffer te maken, gevolgd door Ronaldo en Benzema. De laatste twee scoorden beiden nog één keer, waardoor het met rust 5-0 stond. In de tweede helft werd één keer gescoord, maar wel door de bezoekers: 5-1.

(Tekst loopt door onder de video)
Messi, Suárez en Neymar
De tandem MSN had iets langer nodig om met zijn allen op het scorebord te komen. In de 47ste minuut maakte Suárez namelijk de 3-0, waardoor alle drie de supersterren op het scorebord stonden. Messi, in de rust gewisseld, opende de score vanaf de strafschopstip, en Neymar verdubbelde de score in de 31ste minuut. Uiteindelijk werd het 6-0 voor Barcelona, mede door goals van Rakitic en Suárez. De laatstgenoemde scoorde nog twee keer, wat er voor zorgde dat hij een hattrick op zijn naam had staan.

(Tekst loopt door onder de video)
Geluksvogel
In Engeland had één man geluk. Hij had namelijk gewed dat zowel BBC als MSN zou scoren. Hij won hiermee ruim 146 pond, omgerekend ongeveer 191 euro.