Union Berlin voor het eerst in de geschiedenis naar Bundesliga

Imago Sport

Bart van der Wijst • 00:28, 28-05-2019 / Laatste Update: 09:51, 08-01-2024

Union Berlin staat volgend jaar in de Bundesliga! De ploeg uit Berlijn was over 2 wedstrijden de sterkste tegen VfB Stuttgart. Een bloedeloze 0-0 in eigen huis was maandagavond voldoende om promotie af te dwingen naar de hoogste divisie. Stuttgart degradeert na 2 jaar uit de Bundesliga.

Afgelopen donderdag werd het in Stuttgart 2-2, waardoor Union Berlin op uitdoelpunten promoveerde.

Dubbel checken bij de VAR

In het Stadion An der alten Fösterei explodeerde het uitvak na een kwartier. Dennis Aogo ramde een vrije trap vol achter de kansloze doelman Rafal Gikiewicz.

Scheidsrechter Christian Dingert werd naar het schermpje geroepen en samen met zijn grensrechter besloot hij de goal af te keuren. Waarom? Nicolas Gonzalez stond voor de neus van Gikiewicz en dus hinderlijk buitenspel.

Geen goals

De minuten tikten weg en dus moest Mario Gomez komen. Hij kon echter ook niet voor doelpunten zorgen en dus begon de tijd te dringen voor VfB Stuttgart. In de 2de helft waren de grootste kansen zelfs voor Union Berlin, dat de paal raakte. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los.

Union Berlin speelde sinds het ontstaan in 1955 nog nooit in de Bundesliga, die sinds 1963 bestaat. De club is na 1. FC Köln en SC Paderborn de 3de promovendi.