Union Berlin gooit spits Polter (29) per direct uit de selectie

28 mei 2020

BSR Agency

Sebastian Polter maakt van de ene op de andere dag ineens geen deel meer uit van de selectie van Union Berlin. Dat heeft de Duitse club op de website bekendgemaakt. "Tot de dag dat komende zomer zijn contract afloopt bij ons, zal hij niet meer voor ons spelen", luidt het statement.


Als reden geeft de promovendus aan dat Polter zich als enige van de hele selectie niet aan de clubcultuur van Union houdt. "Het hoort bij de wetten van Union Berlin dat we een solidaire club zijn en altijd voor elkaar en voor de club staan. Zeker in deze moeilijke tijden is het ons alles aan gelegen om die waarden uit te stralen. Dat doet Polter niet."

Coronamaatregelen
Fans reageren vol verbazing, omdat de club niet uitlegt wat er is gebeurd. Polter is een publiekslieveling omdat hij al jaren voor de club heeft gespeeld, met een tussenstap naar QPR. De geruchten gaan dat hij bepaalde coronamaatregelen heeft genegeerd.

Nog 6 duels wachten
Hij mag nog wel meetrainen, maar zal niet meer in de wedstrijdselectie zitten de laatste 6 duels. Daarna kan hij op zoek naar een andere club. In november was hij nog de held van Berlijn toen hij met de enige goal van de wedstrijd de allereerste Berlijnse derby tegen Hertha BSC in het voordeel van Union besliste.