United komt terug na vreselijke eerste helft en wint met 3-2 (video's)

admin • 22:26, 06-10-2018 / Laatste Update: 22:21, 04-01-2024

Tegen alle verwachtingen in heeft Manchester United na een belabberde 1e helft toch nog 3 punten binnengesleept. Newcastle United kwam na 10 minuten met 2-0 voor, maar door een betere 2e helft heeft de trainer van United misschien nog een beetje lucht gekregen.

United zit al weken in zwaar weer en daarom ging het de afgelopen dagen maar over 1 man: Jose Mourinho. Hij is alweer 3e manager na Sir Alex Ferguson die geen succes heeft met de Red Devils. Van de laatste 5 wedstrijden werd alleen het groepsduel tegen Young Boys gewonnen (0-3). Ook de tegenstander zit in een slechte fase. Newcastle, dat als voorlaatste aan de wedstrijd begon, had dit seizoen nog niets gewonnen.

Zwak verdedigen Young

In het Theatre of Dreams belande United al snel in een nachtmerrie na twee keer slecht verdedigen van Ashley Young. De vice-aanvoerder werd bij de 1e goal al keihard uitgekapt door de Braziliaanse doelpuntenmaker Kennedy en liet een paar minuten later Muto bij zich wegdraaien. De Japanse spits kon de bal vervolgens langs De Gea schieten.

Historisch slecht

Hierdoor schreef Newcastle na een paar minuten al geschiedenis. Nog nooit stond een Premier League-team zo snel voor op Old Trafford.

Newcastle become the first team in #PL history to score twice against Man Utd at Old Trafford in the opening 10 minutes#MUNNEW pic.twitter.com/8gSvAsI2fO

— Premier League (@premierleague) October 6, 2018

Misser van Matic

In de 2e helft besloten de jongens met de beste trap het van afstand te proberen. Dat leidde na een paar minuten al tot een enorme kans. Een vlak shot van Pogba werd niet goed verwerkt door Newcastle-keeper Dubravka, die opgelucht was toen hij zag dat Matic de rebound van dichtbij overkegelde.

Mata verkleint het verschil

De aansluitingstreffer kwam 20 minuten voor tijd. De vrije trap van Mata was qua schoonheid het 1e lichtpuntje aan de kant van United. De Spanjaard krulde de bal perfect in de korte hoek.

United komt terug

De vrije trap van Mata bleek het startschot voor een goede fase van United, dat in een paar minuten meerdere kansen kreeg. De gelijkmaker kwam uiteindelijk 6 minuten na de 2-1. Martial en Pogba combineerden ineens schitterend en dat zorgde ervoor dat Martial de bal binnen kon schuiven.

Winnende goal van Sanchez

Na de gelijkmaker begon United veel beter te spelen en moest Newcastle ineens alle zeilen bijzetten om een punt binnen te slepen. Dat lukte niet. Dankzij invaller Alexis Sanches kwam United in de laatste minuten met 3-2 voor. Die uitslag gaven ze niet meer uit handen.