Degelijk United tegenstander van Ajax in Stockholm

admin • 00:58, 12-05-2017 / Laatste Update: 19:54, 05-01-2024

Manchester United heeft zich donderdagavond net zoals Ajax geplaatst voor de finale van de Europa League. In eigen huis leek het net zoals vorige week (1-0) degelijk te winnen, maar het werd toch nog 1-1. Dat was genoeg voor United, waardoor het de tegenstander van Ajax is in Stockholm.

Marcus Rashford gaf in de 18e minuut een schitterende pass op de diepgaande Marouane Fellaini. De bal kwam precies op het hoofd van de Belg, die 'm in de korte hoek van dichtbij hard kon inkoppen. Celta-keeper Sergio Alvarez kon daar niets tegenin brengen. Dat betekende dat Celta er 2 moest scoren, maar dat moesten ze toch al, als ze zonder penalty's naar de volgende ronde wilden.

Guidetti

Celta deed er in de 1e helft wel alles aan om een doelpunt te maken, maar ze konden de verdediging van de Engelsen niet echt kapot spelen. John Guidetti stond in de spits bij Celta en was in de 41e minuut misschien nog wel het dichtste bij de gelijkmaker. Na een voorzet kwam hij goed voor z'n man, maar hij kopte de bal al vallend hard voorlangs.

Uitspelen

United vond het ook allemaal wel goed. Net zoals in de heenwedstrijd in Noord-Spanje verdedigden zij de voorsprong, in de wetenschap dat ze de wedstrijd niet zomaar uit handen zouden geven. Na een uur spelen kon het supertalent Rashford de wedstrijd wel beslissen, maar zijn stifje pakte net niet goed genoeg uit.

Weer Guidetti

En kwartier voor tijd was het weer Guidetti die Celta terug in de wedstrijd kon koppen. Hij kreeg 'm loepzuiver aangespeeld, maar knikte nogal scheef tegen de bal aan, waardoor deze ver naast vloog.

1-1

10 minuten later was het wel raak. Facundo Roncaglia kopte binnen uit een indraaiende vrije trap van Beauvue: 1-1. Die gelijkmaker zorgde meteen voor heel wat frustraties op Old Trafford. Bailly kreeg rood bij een opstootje omdat-ie Guidetti een tik gaf en uitgerekend doelpuntenmaker Roncaglia mocht ook douchen. Hij bemoeide zich iets te fanatiek met het gedoe.

FINALE!

Celta had daarna nog 1 goal nodig om door te gaan, maar kreeg het niet meer voor elkaar. Dat betekent dat United op 24 mei de tegenstander van Ajax is in Stockholm, dat zelf met 3-1 verloor in Lyon. Wat een finale wordt dat!!