United wint degelijk van Celta en staat mogelijk tegen Ajax in finale

admin • 00:57, 05-05-2017 / Laatste Update: 23:46, 08-01-2024

Na de magistrale overwinning van Ajax woensdagavond op Olympique Lyon werd donderdagavond de andere heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League gespeeld. In het noorden van Spanje ging Celta de Vigo de strijd aan met Manchester United. United lijkt dankzij een degelijke 0-1 overwinning al met 1 been in de finale te staan, de finale waar Ajax misschien wel op hen wacht.

Het duel leek in het de 1e helft totaal niet op het spektakelstuk dat in Amsterdam plaatsvond. Beide ploegen tastten af en wilden vooral geen doelpunt tegen krijgen. In de 10e minuut was Celta voor het eerst gevaarlijk via Daniel Wass. Hij kreeg een afgemeten voorzet panklaar om in te koppen, maar hij raakte de bal verkeerd en kopte vrij voor de keeper voorlangs.

Knal van Rashford

Het 1e gevaarlijke moment van United kwam pas in de 20e minuut van spits Marcus Rashford. Hij pegelde vol op het doel van Celta, maar keeper Sergio Alvarez redde knap.

Koning gelijke spelen

Dat er niet snel gescoord werd, is eigenlijk geen verrassing. United is dit seizoen in de Premier League koning van de gelijke spelen en heeft in de competitie pas 25 doelpunten tegen gekregen in 34 wedstrijden. In de Europa League zijn dat er

Grote kans Mkhitaryan

10 minuten voor rust konden de mannen van José Mourinho nog een keer scoren. Paul Pogba speelde zichzelf knap vrij, waarna hij Henrikh Mkhitaryan de diepte in stuurde. Die hoefde de bal eigenlijk alleen maar langs Alvarez te schuiven en dat probeerde hij ook, maar de keeper kon 'm toch tegenhouden.

0-1 Rashford!

Na rust kwam United verdiend op 0-1. In de 67e minuut mocht Rashford aanleggen voor een vrije trap op zo'n 18 meter schuin van tegenover het doel van Alvarez. Hij schoot 'm hard over de muur in de verre hoek. Een hoek waar Alvarez 'm waarschijnlijk niet verwachtte, want hij stapte in 1e instantie juist weg van de bal. United had tot dan toe het veldoverwicht.

Ongeveer 10 minuten later kon Jesse Lingard de wedstrijd beslissen, maar hij knalde een afvallende bal van binnen de 16 veel te wild naast.

Manchester vindt het mooi geweest

Na de 0-1 geloofde de ploeg uit Manchester het wel. Ze gooiden de pot dicht, zodat ze het thuis kunnen afmaken. United is echter nog niet helemaal veilig, want in de ronde van de laatste 32 maakte Celta een 0-1 thuisnederlaag tegen Shakhtar goed. Toen wonnen ze uit na verlenging met 0-2 bij de Oekraïense club.

United - Ajax in de finale?

Volgende week spelen de 2 teams in Manchester weer tegen elkaar. Dan gaan zij uitmaken wie de finale van de Europa League mag spelen in Stockholm. Misschien is het wat voorbarig, maar misschien wel tegen Ajax...