Utrecht door 2 goals van Gustafson langs NAC, zoontje Van Hooijdonk debuteert

Brian Vesseur • 23:55, 05-10-2018 / Laatste Update: 07:46, 07-01-2024

FC Utrecht heeft in eigen huis moeizaam gewonnen van NAC Breda. Simon Gustafson was tweemaal trefzeker voor de thuisploeg. Mikhail Rosheuvel scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van NAC: 2-1.

Vlak voor rust werd er een 'makkelijke' penalty gegeven door Björn Kuipers. De VAR vond de strafschop discutabel en wilde dat de scheidsrechter zelf even ging kijken. Die beoordeelde dat het een pingel was en dus mocht Gustafson vanaf 11-meter de 1-0 binnenschieten.

Zege voor Advocaat

De Zweed had lekker wat suikertjes in zijn thee gedaan in de rust, want in de 49e minuut was hij weer trefzeker! Na 65 minuten zorgde Rosheuvel voor de aansluitingstreffer. Dat bleek er slechts eentje te zijn voor de statistieken, want de ploeg van Dick Advocaat trok de zege over de streep.

Van Hooijdonk debuteert

Het zoontje van Pierre van Hooijdonk - Sydney - mocht een paar minuten voor tijd nog invallen bij NAC. De aanvaller is 18 jaar en wordt gezien als een linksbuiten.