Valcke blijft ontkennen: ‘Ik heb nooit wat van Al-Khelaifi ontvangen, nooit!’

13 oktober 2017

AFP

Jérôme Valcke zegt van niks te weten over beloningen van PSG-baas Nasser Al-Khelaifi. Donderdag kwam het bericht naar buiten dat de FIFA onderzoek ging doen naar de 2, omdat ze beide worden verdacht van frauderen met tv-rechten van de komende 5 WK's. Valcke zou geldbedragen van Al-Khelaifi hebben ontvangen in ruil voor de tv-rechten van de WK's in 2026 en 2030.


"Dat is echt niet waar", verdedigt Valcke zich in L'Équipe. "Ik heb nooit iets ontvangen van hem. Echt nooit." Valcke zou teveel persoonlijk voordeel hebben gehaald uit de deals voor de tv-rechten van de WK's van 2018, 2022, 2026 en 2030.

In beroep
Valcke heeft zich woensdag nog verdedigd bij het hof van sportarbitrage CAS in Lausanne, waar hij in beroep ging tegen de straf die hij kreeg van de FIFA. De Fransman, die jarenlang ook de rechterhand was van voorzitter Sepp Blatter, is nu voor 10 jaar geschorst van alle zaken die met voetbal te maken hebben.

Ontkennen
De FIFA beschuldigd Valcke van fraude bij verkoop van WK-kaartjes, het sjoemelen met reiskostenvergoedingen en het verkopen van tv-rechten voor veel minder geld dan ze normaal gesproken op kunnen leveren. Hij zou ook nog hebben geprobeerd het bewijsmateriaal te vernietigen. Valcke bleef ook tijdens de hoorzitting volhouden dat hij niet fout heeft gedaan en dat de FIFA zijn reputatie kapot heeft gemaakt.

De Zwitserse justitie werkt in dit onderzoek nauw samen met de Franse, Griekse, Italiaanse en Spaanse justitie. Ook de kantoren van BeIN Sports in Parijs werden donderdag doorzocht door de Fransen.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht