Valencia mag mede dankzij Kluivert omhoog kijken na vechtzege bij Osasuna

Eimert Pruis • 00:58, 08-10-2022 / Laatste Update: 21:19, 08-01-2024

Valencia heeft de moeilijke uitwedstrijd bij Osasuna winnend afgesloten. De strijd tussen de 2 clubs die het verrassend goed doen in het begin van het LaLiga-seizoen viel maar net de kant op van de bezoekers: 1-2.

Justin Kluivert maakte de 1e treffer. Hij schoot binnen het half uur raak op aangeven van Edinson Cavani. De ploeg van Gennaro Gattuso liep in de 2e helft via Mouctar Diakhaby verder uit. In de 57e minuut kon Chimy Avila wat terug doen, maar hij miste de strafschop.

Rood Garcia en misser Cavani

De laatste 20 minuten speelde Osasuna nog met een man minder na rood voor Unai Garcia. De penalty was ook niet besteed aan Cavani.

Chaotische blessuretijd

In de blessuretijd kreeg de inmiddels gewisselde Diakhaby nog een gele kaart (en dus rood). Hij gedroeg zich niet zo netjes langs de lijn. Daarna werd het allemaal nog gekker want Darko Brasanac deed nog wat terug en Osasuna-speler Rúben Peña ontving rood. De 3 punten gingen echter mee naar de sinaasappelstad.