Valencia pakt tegen Barça 1e prijs in 11 jaar

EPA

admin • 01:03, 26-05-2019 / Laatste Update: 14:41, 12-12-2023

Jasper Cillessen heeft niet zijn gewenste finale gekregen. De reservekeeper verloor met Barcelona de bekerfinale van Valencia. Na een 2-0 voorsprong voor Los Murciélagos, kon Lionel Messi niet meer dan 1 doelpunt geven: 2-1.

Daarmee won Valencia na lange tijd weer een prijs. De kampioen van 2004 pakte de beker voor het laatst in 2008, toen Ronald Koeman nog de trainer was.

Drama Barça

Nadat Gerard Piqué al vroeg in de wedstrijd een bal van de doellijn had moeten redden, was de toon gezet. Het duurde namelijk niet lang voordat Kevin Gameiro in de 21e minuut de openingstreffer maken. Nog geen 12 minuten later maakte Rodrigo duidelijk dat het niet alleen maar een opvlieging was: 2-0.

Messi

Genoeg tijd voor Leo om de boel gelijk trekken, zou je denken. Maar de wereldvoetballer zou er 'maar' 1 binnenprikken. Het duurde tot 73e minuut nadat de kleine Argentijn na een kopbal van Clément Lenglet kon binnentikken: 2-1.

Moe

Tegen de tijd dat de slotfase aanbrak, moet Valencia alles op alles zetten om de voorsprong binnen boord te houden. Daarvoor leverden ze zoveel energie in, dat er de gekste dingen gebeurden. Zo werd er in de laatste minuut een kans voor open doel gemist door Rodrigo.