Valencia trekt winst tegen Malaga naar zich toe in slotfase

Pro Shots / Pressinphoto

admin • 00:52, 18-02-2018 / Laatste Update: 14:24, 12-12-2023

Valencia heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Málaga in de slotfase naar zich toegetrokken. De nummer 3 van de Spaanse competitie keek lang tegen een achterstand aan, door een doelpunt in de 27ste minuut van Brown Ideye. Valencia sloeg in de laatste 10 minuten alsnog toe.

Eerst trok Francis Coquelin de stand gelijk. Enkele minuten later kreeg Valencia een strafschop, nadat Ignasi Miquel een doorgebroken speler had neergehaald. De verdediger van Málaga moest met rood van het veld en aanvoerder Daniel Parejo schoot Valencia vanaf de stip naar de 1-2 winst.

De ploeg van trainer Marcelino verstevigde daarmee de 3e plaats, op 16 punten van koploper FC Barcelona. Málaga blijft met 13 punten onderaan bungelen. Deportivo la Coruña, de club van trainer Clarence Seedorf, staat daar 4 punten boven. Deportivo ging met 1-0 onderuit bij Alavés.