Valencia wint in een knotsgekke wedstrijd van Real Betis (video)

admin • 01:10, 16-10-2017 / Laatste Update: 14:17, 05-01-2024

Het was een bizarre wedstrijd tussen Real Betis en Valencia zondagavond in La Liga. Een kwartier voor tijd leek de overwinning voor Valencia al binnen met een 4-0 voorsprong, maar ze lieten Betis terugkomen tot 3-4. Uiteindelijk won Valencia toch nog dik met 3-6.

Voor de rust kwamen de bezoekers uit Valencia al op een 2-0 voorsprong door treffers van Geoffrey Kondogbia en Gonçalo Guedes, die de bal fenomenaal binnenschoot. Na rust wisten Rodrigo en Santi Mina ook het net te vinden voor Valencia: 4-0. Waarschijnlijk dachten de bezoekers al achterover te kunnen hangen dankzij de ruime voorsprong, maar Betis gooide bijna nog roet in het eten.

Strijden op karakter

Keeper Neto van Valencia hield in de 55ste minuut nog een penalty tegen van Real Betis, maar later lukte het Joel Campbell, Antonio Sanabria en Tello toch de doelman te passeren. Zij zorgden dan ook voor een spectaculaire slotfase van de wedstrijd, want Betis ging nog 1 keer vol gas bij een 3-4 stand. Helaas lukte het niet om de wedstrijd nog om te keren, en werd het zelfs nog 3-6.

Valencia in achtervolging

Dankzij deze overwinning heeft Valencia 18 punten uit 8 wedstrijden en staan ze nog altijd ongeslagen op de 2de plaats, achter FC Barcelona. De Catalanen hebben een voorsprong van 4 punten, omdat ze gelijk speelden tegen Atlético Madrid, dat naar plek 4 zakte in La Liga. Real Madrid steeg weer naar plek 3 door een krappe zege bij Getafe (1-2). Sevilla kelderde van plek 2 naar plek 5, door een nederlaag bij Athletic Bilbao (1-0).