VAR helpt AS Roma aan een punt tegen Inter

Sjors Tanis • 23:22, 02-12-2018 / Laatste Update: 17:52, 13-12-2023

De wedstrijd tussen AS Roma en Inter Milaan is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Inter kwam 2 keer op voorsprong, maar AS Roma pakte, mede door hulp van de VAR, toch een punt in Rome.

Inter staat door het gelijkspel op 29 punten na 14 duels. Daarmee bezet de ploeg uit Milaan de gedeelde 2e plaats in de Serie A, op 11 punten van koploper Juventus. AS Roma heeft 20 punten en staat daarmee gedeeld 7e.

Roma komt 2 keer terug

Keita Baldé bracht Inter Milaan na 37 minuten op voorsprong. 6 minuten na de pauze trof Cengiz Ünder prachtig doel namens AS Roma: 1-1. Mauro Icardi schoot Inter niet veel later opnieuw aan de leiding, maar na een VAR-moment kreeg de thuisploeg een strafschop van de arbitrage. Die kans liet Aleksandar Kolarov niet onbenut, waardoor AS Roma en Inter de punten deelden in Stadio Olimpico.

Justin Kluivert viel in de 69e minuut in bij AS Roma. Stefan de Vrij stond de gehele wedstrijd centraal achterin bij de bezoekers.